به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی استانداری سیستان و بلوچستان، علیاوسط هاشمی در دیدار با مدیرکل و معاونان بهزیستی استان با تبریک فرا رسیدن هفته بهزیستی، اظهار داشت: نامگذاری یک هفته با عنوان بهزیستی، پاسداشت نقش اجتماعی این مجموعه با تنویر افکار عمومی از بعد شناخت عملکرد و توسعه روابط با اقشار مختلف از اهمیت ویژه برخوردار است.
استاندار سیستان و بلوچستان محصول رفتار و عملکرد بهزیستی را سرمایهسازی، انرژی بخشیدن و امید به زندگی برشمرد و افزود: داشتن بالاترین میزان معلولیت در سیستان و بلوچستان بهدلیل عدم آگاهی نسبت به آسیبهای اجتماعی بوده بنابراین وظیفه بهزیستی استان در این زمینه بسیار خطیر است.
وی تصریح کرد: سازمان بهزیستی با هدف احیای حق انسانها و رعایت اصل حقوق شهروندی باید با همفکری و یاری دستگاههای متولی امر برای پیشگیری و مقابله با آسیبهایی که منجر به تولد فرزندان معلول میشود از قبل از تولد برنامهریزی جامع داشته باشد تا آگاهی در جامعه عمومیت پیدا کند در حالی که این مسئله اکنون در جامعه ضعیف است.
هاشمی صیانت از حقوق و ارتقای سلامت را ۲ سیاست محوری فعالیت در سازمان بهزیستی برشمرد و اظهار داشت: سازمان بهزیستی باید نسبت به حق مردم فعال رفتار نماید زیرا تولیت آحادی از جامعه را برعهده دارید که خود قدرت تکلم و دفاع از حق خویش را ندارند و شما صدای آنها هستید.
استاندار سیستان و بلوچستان اضافه کرد: سازمان بهزیستی صدای انسانهای مظلوم و ضعیف است که باید برای احیای حق آنها تلاش کرد.
وی با اشاره به ۵۱.۵ درصد جمعیت روستایی ساکن استان از این سازمان خواست گستره خدمات پیشگیری، آگاهی و اطلاع رسانی به ساکنان روستاها پیرامون آسیبهای اجتماعی قبل و بعد از ازدواج به ویژه مشکلات ناشی از تولد فرزندان معلول را مورد توجه قرار دهد.
هاشمی خواستار راهاندازی شورای سلامت در روستاها شد که محصول آنها کاهش شاخص آسیبهای اجتماعی در بخشهای مختلف باشد و اضافه کرد: رسیدگی و شنیدن مشکلات و دغدغههای جامعه هدف، رسالت بهزیستی است و در این مسیر از استماع نقد بر پایه تخصص و دلسوزانه نهراسید و در هفته بهزیستی از تابش نظرات مردم بهرمند شوید و کاستیها و نواقص را با تکیه بر نظرات گیرندگان آن برطرف نمایید.
استاندار سیستان و بلوچستان بیان کرد: جامعه هدف تحت پوشش بهزیستی در ایران از منزلت بالایی برخوردارند و باید حق شان احیا شود که بخشی از تضییع حقوق آنان حاصل ناآگاهی نسبت به آسیبهای اجتماعی است.
وی با تاکید بر ضرورت آگاهسازی جامعه نسبت به رعایت مسائل ژنتیکی قبل از ولادت فرزند، تصریح کرد: باید زمینه آگاهی جامعه را نسبت به تحت تاثیر قرار دادن فرزندان به عنوان نیروی محرک و انگیزه بخش بر اثر آسیبهای اجتماعی در جامعه فراهم نماییم تا محصول آن فرزندان سرمایهساز باشد.
هاشمی افزود: از ظرفیت شورای عالی استانها، آموزش و پرورش و فرهنگ و ارشاد اسلامی، هنرمندان و مراجع برای ارتقای شاخصهای سلامت انسانی و احیای حق جامعه، جریان ایجاد نمایید تا حق شهروندی وسعت پیدا کند و نسبت به یکدیگر مسئولیتپذیر باشید.
وی با بیان اینکه معتقدم عملکرد سازمان بهزیستی در مقایسه با قبل مطلوب و متفاوت است، اظهار داشت: معضل حاشیهنشینی حاصل بیعدالتی و بیتوجهی به حق شهروندی بوده که کاهش آن نیازمند مدیریت فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی جامعنگر است.
نظر شما